W pierwszej fazie wentylujemy wannę w celu zapobiegania wydobywania się ciężkich gazów do środowiska życia zwierząt. Jest to wystarczająca wentylacja w okresach zimowych i przejściowych w każdej fazie produkcji trzody chlewnej. Powietrze dostarczamy do obiektu z przestrzeni strychowej.
Interesują cie szczegóły? Skontaktuj się z nami.
W okresach letnich rezygnujemy z dostarczania powietrza z przestrzeni strychowej. Dostarczamy świeże powietrze bezpośrednio z otoczenia zewnętrznego, ciągle wentylujemy wannę i dodatkowo wzmacniamy wentylacje w przestrzeni życia zwierząt wentylatorami kominowo – szczytowymi.
Interesują cie szczegóły? Skontaktuj się z nami.
W zależności od typu produkcji w budynku opcjonalnie można zastosować panele chłodzące, np. dla macior luźnych.
Interesują cie szczegóły? Skontaktuj się z nami.
Obiekty dla trzody chlewnej można również wentylować w sposób tradycyjny, czyli przy użyciu kominów wentylacyjnych oraz wlotów bocznych.
Interesują cie szczegóły? Skontaktuj się z nami.